Muutosturva

Tarjoamme muutosturvapalveluita yrityksille YT-tilanteessa. Yksilöllinen muutosturvavalmennuksemme tukee uuden suunnan löytymisessä.

Uudelleensijoitusvalmennus on muutosturvan toimintamalliin kuuluva lakisääteinen valmennustakuu yrityksessä vähintään viisi vuotta työskenneille työntekijöille. Yrityksen on tarjottava näille työntekijöille työllistymistä edistävä valmennus, jonka arvon on vastattava työntekijän yhden kuukauden palkkaa.

Tämä muutosturvalaki koskee yrityksiä, jotka

 • työllistävät yli 30 henkeä
 • joutuvat irtisanomaan työntekijöitä tuotannollisista tai taloudellisista syistä.

Autamme ikävään irtisanomistilanteeseen joutuvia yrityksiä tiukassa tilanteessa ja räätälöimme aina uudelleenohjausvalmennuksemme vastaamaan yritysten tarpeita. Valmennuksien sisällöt ovat muokattavissa yrityksen ja henkilöstön tarpeiden mukaan ja ne voidaan järjestää yksilö- tai ryhmävalmennuksina. Avullamme yt-neuvotteluiden jälkeiseen arkeen päästään palaamaan nopeammin ja työntekijöille varmistetaan ammattitaitoinen apu uudelleentyöllistymiseen!

Ammattitaitoiset valmentajamme tuntevat työmarkkinatilanteen eri aloilta ja ovat rekrytoinnin ammattilaisia, joilla on osaamista monipuolisesti erilaisista hakukanavista ja hakutavoista. Valmennuksemme ovat yksilöä kunnioittavia ja tavoitteellisia, jossa pyritään aina uudelleen työllistymiseen tai kouluttautumiseen.

Haluamme tehdä muutosturvan toteuttamisesta yrityksille vaivatonta ja työntekijöille tuloksellista!

 • Yritykselle muutosturvakumppanuutta ja tukea yt-prosessin eri vaiheisiin
 • Irtisanotulle henkilöstölle muutokseen sopeutumisen tukea ja valmennusta uudelleentyöllistymiseen
 • Työstä työhön siirtymisessä saat käyttöösi kokeneiden valmentajiemme ja rekrytointikonsulttiemme ammattitaidon

Kokeneiden valmentajiemme avulla irtisanotuille työntekijöille voidaan taata toimiva valmennuspaketti, jonka avulla henkilökohtaisesta työelämän kriisistä voidaan päästä eteenpäin yksilöä arvostavalla tavalla.

Työnhakijan muutosturvapalvelun (outplacement) avulla teemme uudelleen työllistymisestä helpompaa. Kokeneet valmentajamme osaavat kartoittaa osaamisesi ja parhaat mahdolliset väylät sen hyödyntämiseen tulevaisuudessa. Muutostilanne on stressaavuudestaan huolimatta aina myös mahdollisuus. Valmennuksemme on kokonaisvaltaista, jossa otamme huomioon koko persoonasi emmekä vain työminääsi. Kasvatamme itsetuntemustasi ja motivoimme tulokselliseen työnhakuun!

Lakisääteinen muutosturvaan kuuluva valmennus voi sisältää esimerkiksi

 • uratavoitteiden ja uratoiveiden kartoittaminen
 • CV:n laatiminen tai päivittäminen
 • LinkedIn-palvelun hyödyntäminen työnhaussa
 • videohakemuksen tekeminen
 • työhaastatteluun valmistautumisen harjoittelua (myös etähaastattelut)
 • oman osaamisen tunnistamista

Yritysten edustajille suosittelemme myös Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL ) Muutosturvaoppaaseen tutustumista.

Tarjoamme jokaiselle yritykselle juuri sen tarpeisiin kohdistuvan palvelun, jossa tähtäämme yrityksestä poistuvien työntekijöiden tyytyväisyyteen.

Käytössämme ovat myös kattavat analyysipalvelut, joiden avulla tunnistamme vahvuutesi ja autamme löytämään työn, jossa viihdyt. Amiko Groupiin kuuluva Amiko Analysis on osa Thomas Internationalia, joka tukee rekrytointipäätöksiä yli 32 000 yrityksessä ympäri maailmaa, 56 kielellä ja 60 maassa.

Ota yhteyttä!